Ingredients for 5 people
500 g of black rice black
300 grams of frozen mussels (if you have fresh ones is even better .. in that case spurgatele , let them open and then use them as they)
parsley ½ cup white wine salt
extra virgin olive oil 1 dried whole chili
Ingredients for the sauce, lettuce:
200 grams of fresh lettuce (preferably iceberg)
parsley extra virgin olive oil chili powder
salt Preparation:
Put to boil a pot of water, then lightly salt it and sbollentatevi lettuce for a minute, then pick it up (no water) and put it in the mixer.
put us in the same water to rice and cook, stirring often (to read the exact time on the package).
Meanwhile put to warm a little olive oil with chopped chili in a pan and when hot add the mussels and plenty of chopped parsley still frozen.
Cook.
in the blender along with the lettuce, add some chopped parsley, un pizzico di sale e di peperoncino e 6 cucchiai circa di olio. Frullate il tutto, poi aggiungete un pò dell'acqua che si sarà formata nella padella delle cozze e frullate ancora in modo da ottenere una salsina.
Ora sfumate le cozze con il vino bianco e fatelo evaporare. Poi spegnete.
Appena il riso sarà cotto scolatelo.
Servite il riso su un fondo di salsa di lattuga e sopra mettete un pò delle vostre cozze con il loro sughino.
Servite subito.
Con questo risotto partecipo al contest di Tagli e Intagli
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